Ni kan alltid skicka en fakturapåminnelse via Billecta genom att gå till den önskade fakturan, välja 'Skicka påminnelse' och sedan välja önskat leveranssätt. Här kan ni också välja att inkludera en påminnelseavgift.

Det är även möjligt att aktivera automatiska påminnelseutskick, och det finns två sätt att göra detta på:

1. Gå till 'Inställningar', sedan 'Bolagsinställningar', och klicka på fliken 'Konfiguration'. Under 'E-post/SMS' kan ni välja att skicka påminnelser till era kunder om fakturan inte har lästs inom ett visst antal dagar. Det innebär att om leveransen av originalfakturan studsar eller om fakturan inte har blivit läst på Billectas mina sidor (med ett undantag - om ni har valt att skicka fakturan som en PDF, kommer detta att gälla endast om leveransen studsar, och kravet att fakturan måste läsas på Billectas webbplats kommer att undantas).

2. När ni skapar en ny faktura, längst ner finns ett alternativ för 'Automatiserad Kravhantering'. Om ni redan har aktiverat det enligt punkt 1 kommer detta alternativ att vara förvalt.

Observera att Billectas system alltid kommer att följa inställningarna på fakturan, vilket innebär att punkt 2 alltid är den dominerande inställningen.

Observera också att om ni överför ärendet till Billecta Inkasso, kommer er påminnelseavgift att ersättas av Billecta Inkassos kravpåminnelseavgift, eftersom det inte är möjligt att ha flera påminnelseavgifter på samma faktura.