Först måste kravprocess startas på ärendet – först när inkassokravet alltjämt är obetalt och förfallet kan ni gå vidare med ansökan om betalningsföreläggande hos Kronofogden. Gå in på fakturan och klicka på Hantera, välj därefter ”Skicka till kravhantering”. När inkassokravet är förfallet skickar vi en förfrågan till er om ni önskar gå vidare med ärendet. Ni kan då välja att skicka ärendet till Kronofogden via en knapp på det aktuella ärendet.