Har kundens faktura inte automatiskt registrerat en betalning är det stor sannolikhet att betalningen inte kunnat stämmas av automatiskt av Billecta. Det beror oftast på att kunden angett en felaktig referens eller något så enkelt som att de missat eller lagt till en siffra för mycket i OCR-numret. En inkommen betalning som inte kunnat stämmas av hittas bland dina ohanterade betalningar. De hittar du i 'Betalningar' under bolagsmenyn. Leta fram betalningen från kunden och dra och släpp den på kundens faktura. Klicka på knappen 'Matcha betalningar' så ska beloppet registreras på fakturan. Hittar du inte betalningen så har nog ingen betalning inkommit till Billectas kännedom och vi rekommenderar er att kontrollera ert kontoutdrag på banken.