Om ni vill kunna skicka e-fakturor till privatpersoners internetbank behöver ni göra följande steg:

• Kontakta er bank och be att få beställa tjänsten E-faktura privat. Som teknisk leverantör anger ni [Digitalpark]. Undantagsfall är att om ni använder Swedbank eller Nordea Affärsbank skall ni ange Tieto som CTD, leverantör.
    När er bank bekräftar att tjänsten är igång så kommer ni få ett så kallat Fakturautställar-ID, FUI. Med detta kan nu era kunder söka upp ert företag i sin internetbank och anmäla sig att de vill ha e-fakturor från er.
  • Logga in på ert konto i Billecta och klicka in på Inställningar/Bolagsinställningar och sedan på fliken Tillägg. Under rubriken E-faktura skriver ni in ert FUI som ni fått av er bank.

För att kunna skicka e-fakturor behöver ni sedan spara mottagen anmälan om e-faktura från era kunder i ert kundregister i Billecta:

• Har ni tidigare mottagit anmälan från era kunder så klickar ni in på Register/Kunder och sedan på aktuell kund. Där behöver ni spara kundens personnummer och välja vilken bank kunden har. Tryck sedan på spara.
  • Anmälan kan också inkomma genom att kund anmäler sig för e-faktura direkt i sin internetbank. När en sådan anmälan görs kommer Billecta att hantera denna anmälan åt er och uppdatera ert kundkort med aktuell anmälan. Om personen inte finns i ert kundregister kommer ni få ett mail från Billecta med information om mottagen anmälan som ni istället får hantera manuellt.

Nu är allt klart för att skapa och skicka e-fakturor direkt till era kunder internetbank.