Fakturaköp och fakturaservice är två begrepp som är vanligt förekommande tjänster som riktar sig till företag. Billecta erbjuder båda de här tjänsterna åt dig och ditt företag, men vad är då skillnaden på de olika tjänsterna?

Fakturaservice innebär att du skapar dina fakturor i vår plattform och skickar ut dem till dina kunder. Verktyget du skapar fakturorna i är praktiskt och enkelt att använda, och du kan följa upp samtliga utskickade betalningsfordringar när du är inloggad på dina sidor.

När du använder fakturaservice får du pengar in på företagets konton när kunden betalar sin fordran. Via fakturaservicen kan du även hantera eventuella inställningar för påminnelser och kravhantering.

Fakturaköp betyder att du säljer dina fakturor till oss på Billecta och att vi fakturerar dina kunder. När ett fakturaköp görs är det vi som tar över kreditrisken antingen delvis eller helt, och även allt det praktiska arbetet med fakturahanteringen. För det här betalar du en mindre summa.

Vid ett fakturaköp får du in pengar på ditt konto snabbare. Då är det vi på Billecta som betalar ut beloppet till dig, och sedan fakturerar vi slutkunden. Fakturaköp kan du välja att göra som det passar dig bäst, antingen på samtliga dina fakturor eller bara på vissa då och då när du snabbt behöver ett förbättrat kassaflöde.